Saveti za mladence

Dragi naši mladenci, dobro došli na stranicu koju smo kreirali samo za Vas!

Odabir dobre muzike je garancija dobre atmosfere i dobrog provoda, ali na šta treba obratiti pažnju pre nego što angažujete bend:

- Koji repertoar sviraju?

- Kada slušate bend koji želite da angažujete, dobro pratite kakav je njihov odnos sa gostima, i kako ih gosti prihvataju. Ostanite barem sat vremena da ih slušate, pa i ako Vam se trenutno ne dopada repertoar koji sviraju, imajte razumevanja da rade po trenutnim spiskovima želja, što ne znači da ne znaju da sviraju i Vaš željeni repertoar. Dogovorite se sa njima da kada je to moguće ubace i dve-tri pesme koje se Vama sviđaju.

- Morate naznačiti muzičarima koliko ćete zvanica imati, kolika i kakva vam je sala (akustičnost-staklo, pločice, drvo, gips), kako bi doneli adekvatno ozvučenje. U suprotnom može se desiti da razglas pišti, brumira, ili je ton previše glasan ili previše tih!

- Dogovorite se za muziku kod kuće (pratnja gostiju).

Da li je želite? Gde? U koliko sati?

- Zatim se dogovorite šta da sviraju za Vaš svečani ulazak u salu.


- Dogovorite se i za ples koji sledi nakon Vašeg ulaska, to može, ali i ne mora biti valcer, može biti i neka lagana stvar za ples. Takođe može biti i neka pesma koju zovete “Vašom“,  ili neka druga pesma koja Vam se dopada.

- Ako se građansko venčanje obavlja u restoranu, jako je bitno da muzičarima skrenete pažnju na to kako bi organizovano i što svečanije ispratili i taj trenutak.

- Važno je da precizirate sa bendom, da li će se na Vašoj svadbi svirati programski (bez naručivanja pesama od strane gostiju) ili će se pesme poručivati.

Ako ste se odlučili da se na Vašoj svadbi svira po narudžbinama gostiju, evo šta treba da znate:

· Bend za svadbu koji angažujete poželjno je da ima čitko odštampane spiskove na stolovima, gde će gosti upisivati svoje želje, kako ne bi pisali spiskove po salvetama. Spiskovi ne bi trebalo da sadrže više od 10 praznih mesta, kako bi svi gosti bili ispoštovani.

· Dogovorite se sa muzikom oko cene pesama.

· Naša je preporuka da mladenci i kumovi započnu veselje, kako bi gostima dali primer.

- Ispratiti mladenačku tortu je veoma ozbiljan zadatak.

Akcenat tada treba da bude na Vama. Naš savet Vam je da tortu uvede neka nežna pesma (npr. Princeza – Slađana Milošević i Dado Topić) koja ima i lepu poruku. Ne preporučujemo, da tortu uvode trubači, jer tada nastane velika gužva, i akcenat je na igri i na gostima. Dogovorite se sa menadžerom ili gazdom restorana, da ako imate trubače, oni uđu nakon sečenja torte i ispijanja šampanjca, kako bi Vam i taj trenutak ostao u pamćenju kao svečan i romantičan.

- Sa muzikom se dogovorite o pauzama koje će praviti, i Vašem fotografu skrenite pažnju kada su pauze, kako svatovi ne bi bili pozvani na fotografisanje onda kada atmosfera na Vašoj svadbi dostigne vrhunac i time bude prekinuta.

Treba da uživate toga dana.

Nadamo se da će Vam ovi saveti biti od koristi.


Web design by Tipping Point
Logo design by Funky Business

© GM Bend 2010. Sva prava zadržana.